• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marmelada iz malin in mandljev z dodatkom amaretta

Sestavine

  • 1 kg malin
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 žlici mandljeve arome
  • 500 g Wiener Zucker želirnega sladkorja 2:1
  • 50 ml Amaretta

Priprava

Maline operemo in jih damo v visoko posodo. Zmešamo jih z limoninim sokom, mandljevim ekstraktom in Wiener Zucker želirnim sladkorjem 2:1. Mešanico segrejemo in nato pustimo vreti 4 minute. Neprestano mešamo.

Marmelado odstranimo z ognja in ji vmešamo amaretto.

Mandljev ekstrakt lahko naredite tudi sami! Nasekljamo 50 g mandljev in jim dodamo 150 ml vodke. Mešanico je treba pretresti na 2-3 dni, v temnem prostoru pa ga lahko hranimo do 6 mesecev.

 

 

Share or print this recipe

več receptov

Marmelada iz rabarbare, maline in vanilje

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Breskova marmelada s sivko

Marmelada z jagodičjem in češnjami

Marmelada iz hrušk viljamovk

Schwarzwäld marmelada

Marmelada iz čokolade in višenj

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".