• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Malinin cheesecake z dnom iz brownijev

Sestavine

Dno iz brownijev

  • 140 g masla
  • 150 g fine temne čokolade
  • 50 g mlečne čokolade
  • 2 jajci
  • 130 g Wiener Zucker Sladkor za peko
  • 1 ščepec soli
  • 130 g gladke moke
  • 25 g kakava za peko
  • ½ čajne žličke sode bikarbone

Sirna krema

  • 650 g kremnega sira
  • 200 g Wiener Zucker Sladkor v prahu
  • 1 paket vanilijevega sladkorja
  • 200 g kisle smetane
  • 2 jajci
  • 1 velik ščepec soli

Pire iz malin

  • (alternativa: segrejte 150 g malinine marmelade)
  • 200 g malin
  • 30 g Wiener Zucker Sladkor v prahu

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C z zgornjim in spodnjim gretjem. Pekač za torto obložite s papirjem za peko. Narežite temno in mlečno čokolado na majhne koščke in jo z maslom dodajte v lonec. Čokolado v loncu počasi stopite nad paro. Jajca mešajte z Wiener Zucker rjavim sladkorjem ter soljo tako dolgo, dokler ne dobite svetlo-rumeno maso. Dodajte stopljeno čokolado jajčni masi in jih zmešajte. Zmešajte moko s kakavom in sodo bikarbono ter hitro umešajte v preostalo maso. Testo za brownije enakomerno razporedite v pekač za torto. Položite pekač na predzadnji nivo v pečici in pecite približno 20 minut. Pri testu s palčko, naj bi na palčki ostalo še nekaj testa. Vzemite pekač iz pečice in pustite da se dno iz brownijev ohladi.

Za malinin pire dodajte umite in osušene maline skupaj s sladkorjem v prahu v posodo ter jih pirirajte. Pirirano maso potisnite skozi fino sito. Ob mešanju segrevajte približno 8 minut in pustite, da se zgosti.

Za sirno kremo zmešajte kremni sir z Wiener Zucker sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem. Dodajte kislo smetano, jajca in sol. Sestavine hitro zmešajte.

Pečico segrejte na 180 °C z zgornjim in spodnjim gretjem. Ohlajen pekač za torte križno ovijte z dvema plastema aluminijaste folije, da ga zatesnite. Postavite na globoki pekač. Dve tretjini sirne kreme razporedite po brownijevem dnu torte. Razmažite 2 žlici malininega pireja na sirno kremo. Razmažite preostalo sirno kremo na pire in potem preostali malinin pire dajte v krogih na zgornjo plast sirne kreme. S tanko leseno palčko naredite vrtince v krogih malininega pireja.

Globoki pekač napolnite približno 2 cm visoko z vrelo vodo, ter pecite torto 55 minut v pečici. Vzemite torto iz pečice (kremna masa se še trese). Previdno odstranite aluminijasto folijo. Z dolgim tankim nožem obkrožite ob robu pekača. Pustite da se cheesecake hladi približno 1,5 ure pri sobni temperaturi. Po tem postavite torto najmanj 6 ur, ali bolje čez noč v hladilnik. Odstranite pekač.

V sodelovanju s  Sweets & Lifestyle.

Share or print this recipe

več receptov

Skutna torta (brez peke)

Wiener Zucker božična torta

Mandljevo-brusnična torta s kremo iz bele čokolade

Pustna torta - Čokoladna torta s pisanimi vrtinci

Orehova torta s cimetom in jabolki

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Borovničevo-čokoladne kocke

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".