• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Limona skuta torta

Sestavine

Sestavine za biskvitne plasti:
- 5 jajc
- Ščep soli
- 125 g  Wiener Zucker v prahu
- 120 g moke
- Ščep pecilnega praška

Sestavine za kremo:
- 500 g mascarponeja
- 500 g skute
- 200 g  Wiener Zucker sladkorja v prahu
- Naribana lupina in sok ½ bio limone
- 250 g smetane
- 2 pakiranja stabilizatorja za smetano

Poleg tega:
- Stisnjeni užitni cvetovi za okrasitev

Priprava

1. Pečico segrejte na 175°C (zgornji/spodnji grelni element) in dno dveh tortnih modelov (20 cm premera) obložite s papirjem za peko.
2. Ločite beljake in rumenjake, beljake s ščepcem soli stepite v sneg.
3. Rumenjake s sladkorjem v prahu stepite do pene, vsaj 5-7 minut.
4. Moko zmešajte s pecilnim praškom, presejte in jo previdno vmešajte izmenično s penasto mešanico rumenjakov in sladkorja v beljakov sneg.
5. Testo enakomerno razporedite v pekače in pecite v predhodno segreti pečici približno 20-25 minut, dokler ne postane zlato, vendar ne preveč temno.
6. Piškotne plasti odstranite iz modelov in jih popolnoma ohladite.

Priprava kreme:
1. Mascarpone, skuto, sladkor v prahu in limonino sok stepite na najnižji hitrosti do gladkega.
2. Smetano s stabilizatorjem za smetano stepite do čvrstega snega in jo previdno vmešajte v mascarpone zmes.
3. Kremo napolnite v slaščičarsko vrečko z gladkim nastavkom, da bo torta enakomerno napolnjena.

Dokončanje torte:
1. Prvo piškotno plast postavite na tortni podstavek in enakomerno nanjo nanesite kremo.
2. Na vrh položite drugo piškotno plast in preostalo kremo uporabite za premaz celotne torte. Postavite v hladilnik za vsaj 1-2 uri.
3. Za dekoracijo po želji nanesite stisnjene užitne cvetove.

Share or print this recipe

več receptov

Makroni iz vanilije

Pisane čokoladne tortice

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Kompot pečenih jabolk s cimetovo kremo

Čokoladna češnjeva torta

Palačinke s skuto in pšeničnim zdrobom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".