• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Kostanjevo pecivo

Sestavine

  • 7 jajc
  • 150 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • 80 g zdrobljenih lešnikov
  • 40 g moke
  • 100 g kostanjevega pireja
  • 40 g masla
  • Sladkor v prahu za dekoracijo

Priprava

Ločite beljake od rumenjakov in jih stepite s polovico sladkorja za peko. Nastati mora trd sneg. Rumenjake zmešajte s preostalim sladkorjem za peko in vaniljevim sladkorjem, nastati mora penasta zmes. Tretjino beljakov zmešajte z zmesjo iz rumenjakov.

Lešnike, moko in pretlačene kuhane kostanje zmešajte skupaj. Mešanico nato previdno zlagajte v preostali sneg. Na koncu dodajte še stopljeno in ohlajeno maslo.

Zmes vlijte v namaščeno in pomokano okroglo ponev. Pecivo pecite v pečici na 175 °C, približno 50 minut. Nato pustite, da se ohladi in ga stresite iz ponve in posujte s sladkorjem v prahu.

Nasveti:

Kostanje pripravite sami. Svež kostanj prerežite po zakrivljeni strani in ga postavite v ogreto pečico za približno 180° C, za 12 minut. Lahko ga tudi kuhate v vodi, za približno 20 minut. Kostanj takoj olupite in naredite pire.

Share or print this recipe

več receptov

Carski praženec z dušenimi slivami

Medenjaki z mandarinami in mangom

Borovničeva makova torta s sivko

Čokoladna torta s poprovo meto

OBRNJENA TORTA Z HRUŠKAMI IN KARAMELO

Limona skuta torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".