Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
35 kosov
Za testo:
Za žele grenivke:
Za dekoracijo:
V posodo vlijte 200 ml vrele vode in pustite stati dve do tri minute. Nato izlijte vodo in posodo posušite. V to skledo dajte maslo, sladkor, začimbe, sol in limonino lupinico, dodajte jajce in zmešajte do gladkega. Maso ni potrebno preveč stepati.
V maso previdno vmešajte moko ter mešanico škroba in maka. Ko zmes zmešamo, jo takoj vlijemo v vrečko za dresiranje s cevko za okraševanje v obliki zvezde in na pekač, obložen s papirjem za peko, pritisnemo majhne rožice, med rožicami pustimo majhen prostor. V moko pomočite obrnjen konec lesene kuhalnice in v vsako rožico naredite majhno luknjico.
Pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 12-15 minut, dokler ne postanejo rožice svetlo zlate. Pekač vzamete iz pečice in pustite, da se ohladi.
Za pripravo želeja v posodi zmešajte sok grenivke in želirni sladkor ter med nenehnim mešanjem zavrite. Kuhajte približno 2 minuti, nato dodajte citronsko kislino. Zmes premešajte in prelijte v kozarec. Ko se ohladijo, po pečenih rožicah z žlico ali vrečko za dresiranje razporedite žele in jih okrasite z malinami.
Share or print this recipe