• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Sestavine

35 kosov

Za testo:

  • 200 g mehkega masla
  • 70 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 200 g moke
  • 30 g jedilnega škroba
  • 40 g makovih zrn
  • 1 jajce (M)
  • 1 g cimeta
  • 1 g muškatnega oreščka
  • 1 g soli
  • lupina 1 limone

Za žele grenivke:

  • 250 g soka pink grenivke
  • 125 g Wiener Zucker Želirni sladkor 2:1
  •  1 g citronske kisline

Za dekoracijo:

  • 10 g sušenih malin

Priprava

V posodo vlijte 200 ml vrele vode in pustite stati dve do tri minute. Nato izlijte vodo in posodo posušite. V to skledo dajte maslo, sladkor, začimbe, sol in limonino lupinico, dodajte jajce in zmešajte do gladkega. Maso ni potrebno preveč stepati.

V maso previdno vmešajte moko ter mešanico škroba in maka. Ko zmes zmešamo, jo takoj vlijemo v vrečko za dresiranje s cevko za okraševanje v obliki zvezde in na pekač, obložen s papirjem za peko, pritisnemo majhne rožice, med rožicami pustimo majhen prostor. V moko pomočite obrnjen konec lesene kuhalnice in v vsako rožico naredite majhno luknjico.

Pecite v predhodno ogreti pečici na 170 °C približno 12-15 minut, dokler ne postanejo rožice svetlo zlate. Pekač vzamete iz pečice in pustite, da se ohladi.

Za pripravo želeja v posodi zmešajte sok grenivke in želirni sladkor ter med nenehnim mešanjem zavrite. Kuhajte približno 2 minuti, nato dodajte citronsko kislino. Zmes premešajte in prelijte v kozarec. Ko se ohladijo, po pečenih rožicah z žlico ali vrečko za dresiranje razporedite žele in jih okrasite z malinami.

Share or print this recipe

več receptov

Kompot pečenih jabolk s cimetovo kremo

Cesarski praženec

Čokoladni kolač z orehi

Šolski stožec iz vafljev

Tiramisu iz rabarbare

z ribezom

Začinjeni piškoti

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".