• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Karibski kolački na sladoledni palčki

Sestavine

za približno 6 kolačkov

Za testo:

  • 80 g gladke moke
  • 4 g pecilnega praška
  • 40 g Wiener Zucker Sladkor za peko
  • 1 jajce
  • 50 ml pinjenca (sobne temperature)
  • 50 ml rastlinskega olja

Za polnilo:

  • 200 g biskvitnega testa
  • 120 g kremnega sira
  • 170 g koščkov ananasa (vloženega)
  • 10 g kokosove moke
  • 2–3 žlice ananasovega soka
  • 1–2 žlici ruma (neobvezno)

Za čokoladni preliv:

  • 270 g bele kuverture
  • rumeno barvilo za živila
  • po želji: sladkorni okraski, modro barvilo za živila

Dodatno:

  • 1 model za lučke za 6 kolačkov
  • 6 lesenih palčk
     

Priprava

Ventilatorsko pečico segrej na 160 °C. Majhen tortni model (Ø 16 cm) obloži s papirjem za peko.

Moko in pecilni prašek premešaj. V ločeni skledi zmešaj sladkor, jajce, pinjenec in olje, dodaj moko in z metlico zmešaj gladko testo. Testo vlij v tortni model in peci v predhodno segreti pečici približno 12–14 minut (preizkus z zobotrebcem). Ohladi.

Za čokoladni preliv kuverturo drobno nasekljaj. 2/3 stopi nad paro. Temperatura kuverture ne sme preseči 40 °C. Dodaj preostanek in premešaj. Čokolado pobarvaj z barvili za živila in dobro premešaj.

Model premaži s kuverturo, pusti 2–3 minute, da se nekoliko strdi, odvečno čokolado odcedi. Za to model obrni in ga nežno stresaj. Čokolado, ki steče, ulovi in jo vrni k ostali. V luknje vtakni lesene palčke, da se ne sprimejo s čokolado. Model za približno 10 minut postavi v hladilnik, da se čokolada strdi.

Medtem biskvitno testo zdrobi v skledo. Ananas nareži na manjše koščke. Ananas, kremni sir, kokos, ananasov sok in rum dodaj k testu in dobro pregneti. Maso potisni v model na čokoladni osnovi. Vtakni palčke. Premaži s kuverturo. Pazljivo poveži robove. Postavi v zamrzovalnik za 1–2 uri, da se čokolada ne zlomi pri odstranjevanju iz modela. Nato odstrani iz modela in odtajaj.

Preostalo rumeno kuverturo ponovno stopi, malo ohladi, stresi v enkratno brizgalno vrečko in nariši mrežo. V vsak kvadrat nariši piko (vzorec ananasa).

Če želiš, dodaj rumeni kuverturi malo modrega barvila za živila (da dobiš zeleno), stresi v brizgalno vrečko, nariši majhne liste in okrasi s posipi.

Nasvet: Nimaš modela? Uporabi lahko večje modelčke za ledene kocke.

Share or print this recipe

več receptov

Zebrasta torta brez peke

Velikonočni muffini

Focaccia z drobljencem iz češenj in marelic

Kokosove paličice

Začinjeni piškoti

Brezglutenska torta z mangom in kokosom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".