Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za približno 6 kolačkov
Za testo:
Za polnilo:
Za čokoladni preliv:
Dodatno:
Ventilatorsko pečico segrej na 160 °C. Majhen tortni model (Ø 16 cm) obloži s papirjem za peko.
Moko in pecilni prašek premešaj. V ločeni skledi zmešaj sladkor, jajce, pinjenec in olje, dodaj moko in z metlico zmešaj gladko testo. Testo vlij v tortni model in peci v predhodno segreti pečici približno 12–14 minut (preizkus z zobotrebcem). Ohladi.
Za čokoladni preliv kuverturo drobno nasekljaj. 2/3 stopi nad paro. Temperatura kuverture ne sme preseči 40 °C. Dodaj preostanek in premešaj. Čokolado pobarvaj z barvili za živila in dobro premešaj.
Model premaži s kuverturo, pusti 2–3 minute, da se nekoliko strdi, odvečno čokolado odcedi. Za to model obrni in ga nežno stresaj. Čokolado, ki steče, ulovi in jo vrni k ostali. V luknje vtakni lesene palčke, da se ne sprimejo s čokolado. Model za približno 10 minut postavi v hladilnik, da se čokolada strdi.
Medtem biskvitno testo zdrobi v skledo. Ananas nareži na manjše koščke. Ananas, kremni sir, kokos, ananasov sok in rum dodaj k testu in dobro pregneti. Maso potisni v model na čokoladni osnovi. Vtakni palčke. Premaži s kuverturo. Pazljivo poveži robove. Postavi v zamrzovalnik za 1–2 uri, da se čokolada ne zlomi pri odstranjevanju iz modela. Nato odstrani iz modela in odtajaj.
Preostalo rumeno kuverturo ponovno stopi, malo ohladi, stresi v enkratno brizgalno vrečko in nariši mrežo. V vsak kvadrat nariši piko (vzorec ananasa).
Če želiš, dodaj rumeni kuverturi malo modrega barvila za živila (da dobiš zeleno), stresi v brizgalno vrečko, nariši majhne liste in okrasi s posipi.
Nasvet: Nimaš modela? Uporabi lahko večje modelčke za ledene kocke.
Share or print this recipe