• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jagodni mafini z okusom skutine torte

Sestavine

za 12 kosov

Za testo:

  • 150 g moke
  • 50 g maslenih keksov
  • 100 g hladnega masla (narezanega na kocke)
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 1 jajčni rumenjak
  • 1 ščepec soli
  • ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Za nadev skutine torte:

  • 1 jajce in preostali beljaki
  • 1 ščepec soli
  • 120 g skute
  • 250 g kremastega sira
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • sok ½ limone
  • ½ čajne žličke jedilnega škroba

Za jagodni kompot:

  • 200 g svežih jagod
  • 40 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • sok ½ limone
  • ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Nadalje:

  • 1 pekač za mafine
  • sveže jagode za dekoracijo

Priprava

Maslene kekse dajte v vrečko za zamrzovalnik in jih zdrobite z valjarjem (uporabite lahko tudi valjar).

Vse sestavine testa zamesimo v gladko testo. Naj ostane čim bolj hladno.

Iz krhkega testa oblikujte kroglice, kroglice sploščite, pokrijte in pustite počivati v hladilniku vsaj pol ure.

Za nadev, beljake in sol stepajte, dokler se ne oblikuje čvrsta pena. Skuto premešajte z rumenjaki, kremnim sirom, sladkorjem, vaniljo, limoninim sokom in škrobom do kreme, nato pa nežno vmešajte stepene beljake.

Pečico segrejte na 175 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Na pomokani delovni površini testo razvaljajte na debelino približno 5 mm ali malo tanjše in izrežite kroge, katerih premer je nekoliko večji od premera vdolbinic za mafine. Kroge testa potisnite v pekače za mafine.

Nato jih napolnite z nadevom za skutino torto in pecite približno 30-35 minut, da se zlato rjavo zapečejo.

Jagode razčetverite in skupaj z drugimi sestavinami dajte v manjšo ponev. Na srednji temperaturi med občasnim mešanjem kuhajte približno 7-10 minut.

Po peki pustite, da se mafini popolnoma ohladijo, in jih s tanjšim nožem odstranite iz pekačev. Mafine prelijte z jagodnim kompotom in postrezite.

Share or print this recipe

več receptov

Pisana skleda za kosmiče

Skutna torta (brez peke)

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Brezglutenska ajdova torta

Kompot pečenih jabolk s cimetovo kremo

Jabolčna torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".