• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jabolčno-limetin žele

Sestavine

Sestavine:

  • 1 ½ kg jabolk
  • 1 kg želirnega sladkorja Wiener Zucker 1:1
  • 1 l vode
  • 3 limete

 

Priprava

Jabolka operemo, jih prerežemo na pol, razkoščičimo, odstranimo peclje in muho ter jih razrežemo na koščke. Prelijemo jih z vodo, pristavimo na štedilnik, počakamo, da zavrejo, nato jih na najnižji temperaturi pustimo nežno vreti približno pol ure. Tekočino precedimo skozi gazo ali gosto cedilo v lonec, nato od nastalega jabolčnega soka odmerimo 1 l tekočine. Počakamo, da se sok shladi, nato mu primešamo želirni sladkor in zelo na tanko narezane rezine limete.

Mešanico pristavimo nazaj na štedilnik in jo do vretja ves čas po malem mešamo, nato pustimo, da vre na blagi temperaturi od 4 do 6 minut. Preverimo, ali je že želirala, nato z njo napolnimo majhne kozarce, ki jih na koncu dobro zapremo. Žele naj pred prvo uporabo stoji na hladnem v zaprtih kozarcih (vsaj) dva dneva.

Naš nasvet:

Koščke prekuhanih jabolk lahko uporabimo za pripravo jabolčne čežane: kuhana jabolka dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom, jim dodamo malo kristalnega sladkorja Wiener Zucker in pol žličke mletega cimeta ter po želji tudi malce masla. Vse skupaj premešamo in postrežemo. Lahko jo uživamo kot samostojno sladico ali jo postrežemo kot dodatek k palačinkam, ocvrtim kruhovim rezinam ali cmokom.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Schwarzwäld marmelada

Marmelada iz čokolade in višenj

Slivova marmelada z vaniljo

Marmelada iz breskev in fig

Češnjev džem z jagodičevjem

Marmelada iz kokosa in jagod

Marelična marmelada

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".