• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jabolčna-punč marmelada

Sestavine

Za 6 kozarcev po 250 ml potrebujemo:

  • 500 ml naravnega jabolčnega soka
  • 1 cimetovo palčko
  • 1 majhen ingver
  • 1 čajno vrečko čaja Punč
  • 1 kg jabolk
  • 500 g Wiener Zucker želirnega sladkorja 2:1
  • ½ limone
  • 4-6 cl ruma

Priprava

V večji posodi zavremo jabolčni sok, začimbe, čaj in ingver. Čajno vrečko precedimo in odstranimo. Olupimo jabolka, odstranimo sredico in jih narežemo na majhne koščke. Damo jih v ponev, dodamo limonin sok in kuhamo toliko časa, dokler ne postanejo mehka. Dodamo konzervirni sladkor in, med stalnim mešanjem, pustimo vreti 4 minute.

Naredimo test s hladnim krožnikom.

Na koncu vmešamo rum, marmelado pa takoj, še vročo, prelijemo v kozarce in jih tesno zapremo.

Share or print this recipe

več receptov

Brusnično hruškova marmelada

Višnjev čatni

Marmelada iz rabarbare, jagode in mete

Marmelada iz breskev in fig

Marmelada iz breskev z belo čokolado

Breskova marmelada s sivko

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".