• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni kolač z orehi

Sestavine

Sestavine

  • 100 g celih orehov
  • 100 g gladke bele moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 20 g kakava v prahu
  • 6 jajc
  • 140 g zmehčanega masla
  • 140 g sladkorja za peko Wiener Zucker
  • ščepec soli
  • naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • 100 g grobo nasekljane jedilne čokolade
  • 70 g grobo nasekljane bele čokolade 
  • 30 g jedilne čokolade in 30 g bele čokolade za preliv
  • zmehčano maslo in moka za pekač

Priprava

Štirikotni pekač za kolače namažemo z zmehčanim maslom in potresemo z moko.

Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. Plitvi pekač obložimo s peki papirjem, nanj vsujemo orehe in jih damo v pečico za približno deset minut, da se zlato rjavo zapečejo. Nato jih vzamemo ven, pustimo, da se ohladijo, in jih grobo nasekljamo.

Temno čokolado raztopimo nad vodno kopeljo in počakamo, da se na pol ohladi.

Presejemo moko ter ji dodamo pecilni prašek in kakav v prahu. V mešanico vsujemo še orehe in grobo nasekljano belo čokolado.

Jajca ločimo na rumenjake in beljake.

Maslo, polovico sladkorja za peko Wiener Zucker, sol in naribano pomarančno lupinico penasto zmešamo, nato v maso počasi vlivamo mlačno, raztopljeno temno čokolado. Vse skupaj dobro premešamo in na koncu dodamo še rumenjake.

Beljake in preostanek sladkorja za peko Wiener Zucker stepemo v kremast sneg in ga začnemo izmenično vmešavati v masleno maso z mešanico moke, orehov in čokolade. Maso dobro premešamo ter jo vlijemo v namaščen in pomokan pekač, ki ga damo v segreto pečico na srednjo rešetko. Testo pečemo 45 minut na 160 stopinj Celzija.

Ko je testo pečeno, ga stresemo iz pekača in počakamo, da se popolnoma ohladi. Nad vodno kopeljo raztopimo v enem loncu temno, v drugem pa belo čokolado. Ob žlici, da nastanejo zanimive vijuge, ju izmenično prelijemo čez kolač in pustimo, da se preliv dodobra strdi.

Share or print this recipe

več receptov

Veganske tablice s čokolado, pistacijo in kokosom

z video navodili

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Velikonočna gnezda

Pecivo s presenečenjem

Skutna torta (brez peke)

Venec z malinami in pistacijami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".