• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladna češnjeva torta

Sestavine

20x30 cm velik pekač za torto

Za testo:

  • 3 jajca (M)
  • 125 g trsnega sladkorja
  • 120 g moke
  • 20 g kakava
  • 125 g smetane za stepanje
  • 50 g olja
  • 4 g pecilnega praška
  • 2 g cimeta
  • 2 g soli

Za češnjev nadev:

  • 300 g izkoščičenih vloženih češenj
  • 150 g sok vloženih češenj
  • 25 g limoninega soka
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 15 g jedilnega škroba
  • 1 g zvezdastega janeža
  • Košček limonine lupine

Za ganache s smetano in čokolado:

  • 300 g smetane za stepanje
  • 100 g grenke čokolade
  • 2 g želatine
  • 10 g vode
  • 1/2 stroka vanilije

Za čokoladni premaz:

  • 100 g grenke čokolade
  • 25 g olivnega olja

Za dekoracijo:

  • Par vloženih češenj

Priprava

Moko, kakav, sladkor, pecilni prašek, cimet in sol zmešajte na suho, nato dodajte jajca, smetano za stepanje in olje. Testo mešajte dokler v njem ni grudic, nato ga vlijte v pekač, obložen s papirjem, in pečemo pri 170 °C približno 12-15 minut. Preden testo vzamete iz pečice, opravite test z iglo, ki mora biti popolnoma suha. Položite na rešetke in počakajte, da se ohladi.

Vse sestavine za češnjev nadev dajte v posodo in med nenehnim mešanjem počakajte, da zavre. Kuhajte približno 1 minuto, nato pa vroč nadev razporedite po pripravljenem biskvitu. Počakajte, da se popolnoma ohladi.

Za pripravo smetane in čokoladne ganache kreme želatino namočite v hladno vodo in jo pred uporabo rahlo iztisnite. 150 g smetane s strgano notranjostjo vanilijeva stroka zavrite, nato dodajte namočeno želatino in čokolado ter mešajte do gladkega. Dodajte preostalo smetano za stepanje in zmešajte s paličnim mešalnikom. Mešanico pustite stati v hladilniku vsaj 8 ur, nato pa jo nežno stepajte, dokler ne nastane gosta, bogata krema.

Na pripravljeno podlago najprej vlijte češnjev nadev, nato pa na vrh nadeva namažite ganache.

Čokolado in olje med nenehnim mešanjem stopite nad paro, nato pa prelijte čez plast ganache kreme in jo zgladite. Pustite, da se dobro ohladi, nato slastico s toplim nožem narežite na rezine.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladna češnjeva torta

Šolski stožec iz vafljev

Bezgovo-malinov fondue z limonino torto

Palačinke s kokosom in banano

Last Minute Medenjaki

Čokoladni stožec

s karamelno lešnikovo pokovko

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".