• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Carski praženec z dušenimi slivami

Sestavine

  • 200 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 4 jajca
  • 4 žlice Wiener Zucker sladkorja za peko
  • ¼ l mleka
  • 1 žlica Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • Pest rozin
  • Rum
  • Maslo za peko

Priloga: Dušene slive

Priprava

V skledi zmešajte moko, sol, rumenjake, Wiener Zucker sladkor za peko in toliko hladnega mleka, da boste dobili gladko testo. Beljake stepajte z Wiener Zucker mletim sladkorjem, dokler ne dobite trdega snega. Nato to maso nežno zložite v preostalo testo.

Rozine namočite v rum in jih dodajte v maso. V ponvi raztopite maslo in nanj vlijte testo. Med pečenjem dodajte rozine in pecite tako dolgo, da sta obe strani carskega praženca zlato rjave barve. Testo z dvema vilicama raztrgajte na majhne koščke in ga posipajte z malce sladkorja v prahu. Pustite ga v vroči ponvi, dokler ne bo popolnoma pečeno, koščki testa pa rahlo karamelizirani.

Carski praženec razporedite po krožnikih, posipajte ga s sladkorjem v prahu in postrezite z dušenimi slivami.

Share or print this recipe

več receptov

Pecivo z kuhanim vinom

Bananino-kokosove brezglutenske ploščice

Blueberry Cheesecake

Babka

Browniji s sezamom

Pecivo s presenečenjem

Makov štrudelj

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".