• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Hitro pecivo z makom in kislo smetano

Sestavine

Sestavine za en pekač v obliki venca
(merilna enota je skodelica 250 ml)
 

Za testo: 

  • 4 jajca
  • 2 skodelici Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 2 skodelici kisle smetane
  • 1 skodelica olja
  • 2 skodelica moke
  • 1 g pecilnega praška
  • 2 skodelici mletega maka (pribl. 200 g)
  • 5 jedilnih žlic ruma
  • Cimet

Za čokoladni premaz:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 80 ml sladke smetane
  • Maslo ali krušne drobtine za pekač
  • užitne, sveže nabrane, ekološko pridelane cvetlice, kot so mačehe.

Priprava

Pečico segrejte na 170 °C, pečenje z kroženjem zraka. Pekač premažite z maslom in potresite z drobtinami.

Nekaj minut stepajte jajca s sladkorjem, nato dodajte kislo smetano in nato olje. Moko zmešajte s pecilnim praškom in makom ter vse skupaj rahlo premešajte. Dodajte rum ter cimet ter znova na kratko premešajte.

Mešanico vlijte v pekač in pecite približno 30-35 minut (preverite z iglo). Počakajte, da se ohladi. 

Čokoladna glazura se pripravi tako, da čokolado nalomite na koščke, dodajte smetani, ki se nahaja v posodi in jo med nenehnim mešanjem stopite na nizki temperaturi. 

Pecivo odstranite iz opekača. Čokoladna glazuro porazdelite po torti, namažite tudi na strani torte. Krasite z užitnimi cvetlicami, še preden se čokoladna glazura strdi. 

Share or print this recipe

več receptov

Velikonočni muffini

Makov štrudelj

Skutna torta s piškoti speculaas, marcipanom in brusnicami

Adventna torta

Začinjeni piškoti

Kringel s slivami in lešniki

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".