• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Browniji s sezamom

Sestavine

  • 3 jajca
  • 210 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 150 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 12 g lešnikovega olja
  • 40 g gladke bele moke
  • 15 g kakava v prahu
  • 75 g nasekljanih, praženih
  • lešnikov
  • 1 pest temnih in belih sezamovih semen
  • 100 g marelične marmelade

Priprava

Jajca in fini kristalni sladkor stepite v penasto maso. Maslo in čokolado stopite nad vodno kopeljo (40 °C)  ter dodajte lešnikovo olje. Vmešajte čokoladno maso v maso jajc in sladkorja. Umešajte moko, kakav ter lešnike. Namažite maso na pekač s sprostitvenim papirjem za peko približno 30 x 20 cm. Posipajte s sezamom ter pecite v predhodno segreti pečici pri 180 °C pribl. 30 minut Pustite da se ohladi ter namažite z vročo marelično marmelado ter narežite na kose.

Nasvet:
Čokolade nikoli ne stopite v vreli vodi, ker se zažge in spremeni njen okus.

Share or print this recipe

več receptov

Cupcake s praženimi mandlji

Kompot pečenih jabolk s cimetovo kremo

Ekler krofi z mareličnimi kroglicami

Focaccia z drobljencem iz češenj in marelic

Poletna Pavlova

z jagodno omako

OBRNJENA TORTA Z HRUŠKAMI IN KARAMELO

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".