• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Breskev Galette

Sestavine

  • 300 g navadne moke
  • 100 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 170 g masla (veganskega ali navadnega)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 3 žlice jogurta (sojinega ali klasičnega)
  • 550 g breskev
  • 1 žlica koruznega škroba
  • Wiener Zucker Sladkor v prahu  za posipanje

Priprava

Pšenično moko, 80 g bio kristalnega sladkorja, pecilni prašek, sol, maslo in jogurt zmešamo v gladko testo. Zavijemo v peki papir in pustimo 1 uro.

Medtem segrejte pečico na 180°C.

Breskve operemo, razkoščičimo in narežemo. Rezine zmešajte s koruznim škrobom. Testo na peki papirju razvaljamo v krog. Na sredino položimo rezine breskev in čeznje prepognemo testo. Potresemo s preostalim organskim kristalnim sladkorjem in pečemo 35-40 minut.

Galette potresemo z bio sladkorjem v prahu in postrežemo. Idealno postrežemo z vaniljevim sladoledom ali stepeno smetano.

Share or print this recipe

več receptov

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Polnozrnata ribezova pita

Čokoladni rogljički s cimetom in trsnim sladkorjem

Pecivo s presenečenjem

Tart iz temne čokolade

Tiramisu Taco

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".