Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Število porcij: 12
Čas priprave: 60 minut (brez hlajenja)
Za makov biskvit:
Za kremo:
Za sestavljanje:
Makov biskvit:
Pečico segrejte na 180 stopinj, pečenje od zgoraj/spodaj. Dno modela za torto na spenjanje s premerom 22 cm obložite s papirjem za peko.
Jajca s sladkorjem stepajte 15 minut.
Moko zmešajte z makom in pecilnim praškom ter nežno vmešajte moko.
Testo vlijte v mehki pekač in pecite približno 30 minut. Preverite z vbodom igle!
Z nožem previdno ločite makov biskvit od roba pekača in ga odstranite.
Počakajte, da se ohladi in razrežite na tri dele.
Krema:
Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene in počakajte, da se ohladi.
Želatinske lističe za 5 minut namočite v hladno vodo.
Mascarpone, skuto, limonin sok in vanilijev sladkor zmešajte.
Liste želatine dobro stisnite in jih stopite na srednji temperaturi.
Stopljeni želatini dodajte 5 žlic mascarpone skutne kreme in premešajte. Nato dodajte nazaj k preostali kremi.
Nežno vmešajte tudi stepeno smetano.
1/3 kreme dajte na stran.
Preostali kremi dodajte polovico borovničeve marmelade. Polovico tako pripravljene kreme ponovno dajte na stran.
Drugi polovici dodajte preostanek borovničeve marmelade.
Sestavljanje:
Spodnjo plast makovega biskvita položite na (vrtljiv) tortni krožnik. Okrog tega postavite obroč za torto.
Odstavite 4 žlice temno vijolične kreme. Preostalo kremo enakomerno porazdelimo po biskvitu za torto.
Nanj namestite drugo plast biskvita, in nekoliko pritisnete nanj. Na to podlago namažete sivkin sirup. Nato na to podlago namažete svetlo vijolično kremo. Ponovno odstavite 4 žlice te kreme.
Zgornjo plast makovega biskvita položite na vijolično kremo in jo rahlo pritisnite. Na zgornjo plast biskvita enakomerno namažite belo kremo, na približno 0,5 cm debelosti.
Torto vsaj 4 ure hranite v hladilniku. Preostanek kreme prav tako ohladite.
Snemite obroč za torte.
Preostalo temno vijolično kremo namažite po približno spodnji tretjini robov torte. Svetlo vijolično kremo na debelo razporedite po srednji tretjini, belo kremo pa po zgornji tretjini.
Previdno premikajte lopatico za torte po robu torte, ko obračate tortno podlago. Tako nastanejo plasti kreme, ki se prelivajo druga v drugo.
Torto okrasite s svežimi borovnicami, sivkinimi cvetovi in rožmarinom ter potresite s sladkorjem v prahu.
Namig: Ljubitelji sivke lahko v kremo vmešate 3 žlice (ali več) sivkinega sirupa.
Share or print this recipe