• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Pogačice z okusom po medenjakih

Sestavine

Za testo

  • 2 jajci
  • 60 g sladkorja za peko Wiener Zucker
  • 50 g masla
  • 120 ml mleka
  • 300 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1 žlička mešanice začimb za medenjake
  • ½ žličke cimeta
  • malce moke {za delovno površino)
  • 1 rumenjak {za premaz}
  • izbrana marmelada

Za glazuro

  • 50 g sladkorja v prahu Wiener Zucker
  • 1 žlička mleka
  • ščepec cimeta

Priprava

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Pripravimo dva pekača in ju obložimo s papirjem za peko. Z mešalnikom zmešamo jajci in sladkor za peko Wiener Zucker  v penasto zmes. Dodamo maslo in mleko in ponovno dobro zmešamo. 

V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in mešanico začimb za medenjake, nato vse skupaj nežno primešamo v jajčno-masleno zmes. 

Pomokamo delovno površino in na njej razvaljamo testo na približno 1 cm debelo. Z okroglimi modelčki za piškote ali pa z narobe obrnjenim srednje velikim kozarcem izrežemo iz testa kroge, jih položimo na pekač in jih premažemo z razžvrkljanim rumenjakom. Pečemo v segreti pečici na 175 stopinj Celzija približno 25 minut, da se zlatorjavo zapečejo. 

Zdaj pripravimo glazuro: sladkor v prahu Wiener Zucker zmešamo z mlekom in cimetom v gladko maso. Z njo premažemo ohlajene pogačice. 

Pogačice prerežemo počez na dva dela in jih napolnimo z izbrano marmelado. 

Naš nasvet: K pogačicam z okusom po medenjakih se odlično poda slivova marmelada z dodatkom ruma.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladna salama

Polžki z borovnicami in skuto

Mafini s cimetovimi zvitki

Kostanjevo pecivo

Zebrasta torta brez peke

Čokoladna torta

z jagodnim korenčkom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".