• Izdelki
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana
  • Kontakt

Marmelada iz pečenih jabolk

Sestavine

Sestavine za 5 kozarcev po 195 ml:

  • 750 g kislih jabolk
  • 250 ml nesladkanega jabolčnega soka
  • 500 g Wiener Zucker želinerga sladkorja 2:1
  • 30 g Wiener Zucker sladkorja
  • 1 bio limona
  • 2 cimetovi palčki
  • 3 zvezdasti janeži
  • 1 vaniljev strok
  • 20 g surovega marcipana
  • 70 narezanih mandljev
  • 1 cl ruma

Priprava

Jabolka operemo, olupimo in narežemo na majhne koščke. Zalijemo jih s sokom ene limone. Rjavi sladkor karameliziramo v ponvi. Sladkor nato prelijemo z jabolčnim sokom in mešanici dodamo še koščke jabolk, cimetove palčke in zvezdasti janež. Vaniljev strok nastrgamo in ga dodamo k mešanici. Jabolka dušimo na zmernem ognju, dokler koščki ne postanejo mehki.

Medtem mandlje popečemo v ponvi do zlato rjave barve, marcipan pa narežemo na majhne koščke.

Jabolkom dodamo marcipan in sladkor, mešanico premešamo in pustimo, da vre 4 minute. Odstranimo začimbe in dodamo rum ter popečene mandlje. Marmelado še vročo nalijemo v čiste kozarce.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Schwarzwäld marmelada

Marmelada iz čokolade in višenj

Marmelada iz rabarbare, maline in vanilje

Marelično borovničeva marmelada

Marmelada iz rabarbare in jagod

Marmelada iz robid in borovnic

Marmelada iz breskev in fig

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".