• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Malinova marmelada z belo čokolado

Sestavine

  • 1 kg malin
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 tablico bele čokolade
  • 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1

Priprava

Če je možno, maline suhe preberemo ali pa jih le na kratko splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Zmešamo jih z limoninim sokom, zavremo in jih spasiramo skozi fino sito. Ohlajeni kaši primešamo želirni sladkor Wiener Zucker 2:1. Ob stalnem mešanju kuhamo do vrelišča in pustimo rahlo vreti 5 - 7 minut. Naredimo preizkus strjevanja (žličko marmelade damo na hladen krožnik – če se marmelada zgosti, je kuhanje končano; če je še tekoča, jo je potrebno še malo kuhati). dodati čokolado. Nato še vročo napolnimo v pripravljene kozarce in dobro zapremo.

Nasvet: Šilce malinovega likerja še poudari aromo te marmelade.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Malinova marmelada

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Paradižnikov čatni z jabolkom

Marmelada iz marelic in borovnic

Marmelada iz rabarbare in limone

Marmelada iz malin

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".