• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Paradižnikov čatni z jabolkom

Sestavine

Porcije / polnilna količina: 5 skodelic x 145 ml

  • 2 glavi čebule
  • 1 strok česna
  • 5 g ingverja
  • 500 g paradižnika
  • 200 g jabolk
  • 2 jedilni žlici rastlinskega olja
  • 75 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 50 ml belega vinskega kisa
  • 100 ml nefiltriranega jabolčnega soka
  • Sol
  • Poper

Priprava

Čebulo in stroke česna olupite in drobno sesekljajte.

Ingver olupite in na drobno naribajte ali pa narežite na majhne koščke.

Paradižnik operite, odstranite peclje in jih prerežite na majhne koščke.

Jabolko olupite, odstranite sredico in narežite na majhne kocke.

Na segretem olju prepražite čebulo. Dodajte česen, koščke jabolka in paradižnika, ingver in sladkor ter dobro premešajte.

Prelijte z kisom in jabolčnim sokom ter na nizkem ognju med občasnim mešanjem kuhajte pol ure, dokler se ne zgosti.

Začinite s soljo in poprom.

Še vroče nato prelijte v sterilizirane kozarce, tesno zaprite in pustite stati teden dni, pred uporabo.

 

Namigi:

Paradižnik enostavno olupite tako, da ga za minuto okopate v vreli vodi in nato sperete v hladni vodi.

Če imate radi pikantno, čatniju dodajte ščepec kajenskega popra.

Odlično se poda ob planinski sir in hladni svinjski pečenki.

Share or print this recipe

več receptov

Marelično borovničeva marmelada

Malinov džem s penino in citronsko meliso

Marmelada iz malin in mandljev z dodatkom amaretta

Marelična marmelada z marcipanom

Jagodno češnjev džem

Marelična vaniljeva marmelada

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".