Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porcije / polnilna količina: 5 skodelic x 145 ml
Čebulo in stroke česna olupite in drobno sesekljajte.
Ingver olupite in na drobno naribajte ali pa narežite na majhne koščke.
Paradižnik operite, odstranite peclje in jih prerežite na majhne koščke.
Jabolko olupite, odstranite sredico in narežite na majhne kocke.
Na segretem olju prepražite čebulo. Dodajte česen, koščke jabolka in paradižnika, ingver in sladkor ter dobro premešajte.
Prelijte z kisom in jabolčnim sokom ter na nizkem ognju med občasnim mešanjem kuhajte pol ure, dokler se ne zgosti.
Začinite s soljo in poprom.
Še vroče nato prelijte v sterilizirane kozarce, tesno zaprite in pustite stati teden dni, pred uporabo.
Namigi:
Paradižnik enostavno olupite tako, da ga za minuto okopate v vreli vodi in nato sperete v hladni vodi.
Če imate radi pikantno, čatniju dodajte ščepec kajenskega popra.
Odlično se poda ob planinski sir in hladni svinjski pečenki.
Share or print this recipe