• Izdelki
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana
  • Kontakt

Cesarski praženec

Sestavine

Sestavine:

  • 20 dag moke
  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 4 žlice kristalnega sladkorja
  • ¼ l mleka
  • žlica sladkorja za peko Wiener Zucker
  • 8 dag rozin
  • malo ruma
  • košček masla
  • sladkor v prahu Wiener Zucker
  • sladkor za posipanje Wiener Zucker
  • domača slivova marmelada

Priprava

Priprava:

Rozine namočimo v rumu.

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. V skledi zmešamo moko, sol, rumenjake in kristalni sladkor ter dodamo mleko, da nastane gosta zmes. Primešamo ji sneg, ki ga stepemo iz beljakov in žlice sladkorja za peko Wiener Zucker.

V ponvi stopimo maslo, vanjo vlijemo testo in ga potresemo z rozinami. Pečemo na srednji temperaturi toliko časa, da se spodnja plat dobro zapeče, nato jo s kuhalnico ali vilicami previdno obrnemo ter razdrobimo na koščke, da se zlatorumeno zapečejo z vseh strani. Potresemo s sladkorjem v prahu Wiener Zucker in pustimo sladico v pokriti ponvi na štedilniku na nizki temperaturi še toliko časa, da sladkor nežno karamelizira.

Cesarski praženec porazdelimo po segretih krožnikih in ga potresemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker. Zraven se odlično poda domača slivova marmelada.

Share or print this recipe

več receptov

Cesarski praženec

Moderna linška torta

Kokosove paličice

Skutna torta (brez peke)

Cmoki s slivovo marmelado

(ali s svežimi slivami)

Pogačice z okusom po medenjakih

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2019 AGRANA Zucker GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com