• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Venec z malinami in pistacijami

Sestavine

  • 225 ml mleka
  • 1 zavojček instant kvasa
  • 80 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 1 jajce
  • 500 g moke
  • 1 ščepec soli
     
  • 150 g marmelade iz malin
  • 1 jajce za mazanje

Glazura

  • 150 g Wiener Zucker sladkor v prahu 
  • 1-2 jedilni žlici limoninega soka
     
  • 50 g pistacij, sesekljanih za okras

Priprava

Mleko segrejte do mlačnega. Dodamo kvas in pomešamo.

Vse suhe sestavine dajte v veliko skledo ter premešajte.

Postopoma dodajajte mešanico mleka in kvasa - sestavine pregnetite z mešalnikom (kavelj za testo). Ko je vse skupaj zgneteno v enotno testo, testo pregnetite z rokami. Pokrijte in pustite vzhajati na toplem mestu vsaj 30 minut.

Ko se testo podvoji, ga na pomokani površini razvaljajte v velik kvadrat in površino testa premažite z marmelado. Daljšo stran tesno zvijemo. S šivom navzdol z ostrim nožem po dolžini prerežite biskvitno rolado na pol. Oba deleža zvijemo skupaj v venec in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko - konce zvijemo skupaj. Pokrijte in pustite vzhajati vsaj 30 minut.

Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Venec pecite približno 50 minut, dokler ne dobi zlatorjave barve.

  1. Sestavine za glazuro zmešajte in prelijte po ohlajenem vencu. Posipajte s pistacijami.

Share or print this recipe

več receptov

Makovi zvitki

Kompot pečenih jabolk s cimetovo kremo

Čokoladna mangova poke cake

Makroni iz vanilije

Srca iz skutinega testa in pudinga

Buhteljni z vaniljevo kremo

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".