• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Veganske tablice s čokolado, pistacijo in kokosom

Sestavine

Za 22 tablic.

Za testo:

  • 100 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 140 g kokosovega olja
  • Vaniljev strok
  • 360 g moke
  • 5 žlic kakava
  • ¼ žličke soli
  • 6 žlic tople vode

Za kokosovo maso:

  • 1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
  • 2 žlici ruma
  • 60 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 200 g naribanega kokosa
  • 160 g sesekljane čokolade
  • 100 g pistacij

Priprava

Namastite pravokoten pekač (22 x 22 cm) ali pa ga obložite s papirjem za peko. Stopite kokosovo olje in ga zmešajte z vodo, moko, kakavom, sladkorjem in soljo. Mešanico enakomerno porazdelite po pekaču. Pekač postavite v hladilnik, da se zmes strdi, nato pa jo pecite 30 minut v predhodno ogreti pečici, na 175 °C. Ponovno pustite, da se ohladi.

Za kokosov premaz

Zavrite kokosovo mleko s sladkorjem in pustite, da nežno vre 20 minut. Primešajte nariban kokos. Maso premažite na ohlajeno testo in ponovno postavite v hladilnik. Okrasite s čokolado in sesekljanimi pistacijami. Narežite na manjše kocke ali tablice. Po želji lahko kocke namočite v čokolado.

Video

Share or print this recipe

več receptov

Pogačice z okusom po medenjakih

Rezine iz hrušk in marcipana

Srnin hrbet

Jogurtov biskvet z olivnim oljem

in kandiranimi pomarančami

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".