• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Večplastna sladica z venčkov iz meringe

Sestavine

Meringa venček

  • 170 g Wiener Zucker sladkorja
  • 50 ml vode
  • 4 beljaki
  • Cimet

Cimetov drobljenec

  • 100 g moke
  • 30 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 50 g masla
  • 4 ščepci cimeta v prahu

Vanilijeva krema

  • ¼ l mleka
  • ½ vanilijevega stroka
  • 3 rumenjaki
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja
  • 3 listi želatine
  • 2 cl ruma
  • ¼ l stepene smetane
  • 1 granatno jabolko

Priprava

Segrejmo vodo na približno 125 °C in dodajmo droben granuliran sladkor. Kuhamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Zmes ohladimo. Ločimo rumenjake in beljake in slednje stepimo v trd sneg. Beljakom dodajmo sladkorno zmes, ki jo nato prelijemo v vrečko za dekoracijo (potrebujemo motiv zvezde). Pekač obložimo s peki papirjem, nanj naredimo zvezdice, ki jih približno 6 ur sušimo v pečici na 80 °C.

Za cimetov drobljenec zgnetemo vse sestavine, ga damo na pekač in ga pečemo pri 170 °C približno 12 minut.

Za smetano zavremo mleko, kateremu dodamo vanilijo. Zmešamo rumenjake in sladkor. Mešanico vročega mleka z vanilijo z nenehnim mešanjem dodamo v rumenjakovo mešanico. Zmes je potrebno mešati na vodni kopeli, da postane gladka in kremasta.

V hladni vodi namočimo želatino, ki jo dobro iztisnemo in raztopimo v vroči vanilijevi mešanici. Dodamo rum in mešamo dokler zmes ne postane hladna. Dodamo stepeno smetano.

Vse skupaj zložimo v kozarec in na koncu dodamo še granatno jabolko ter postrežemo z venčkom in meringe.

Share or print this recipe

več receptov

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Adventni sufle

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Večplastna sladica z venčkov iz meringe

Praznične pite

Spekulatius-pralineji

z dve vrsti glazure

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".