• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Sorbet iz lubenice

Sestavine

  • 500 g lubenice brez koščic
  • Sok in lupinica 2 bio limon
  • 70 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 50 ml Aperola

Krema iz limone in vodke:

  • 100 ml mascarpone
  • 100 ml kisle smetane
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • Sok 1 limone
  • 4 cl vodke
  • Meta

Priprava

Lubenico narežite na majhne koščke in jih položite v skledo. Dodajte jim limonin sok, droben kristalni sladkor in Aperol. Z ročnim mešalnikom zmešajte v pire. Nastali sorbet vlijte v ravno posodo ter postavite v zmrzovalnik za 12 ur.

V posodi zmešajte sestavine za kremo iz limone in vodke, nato pa mešanico vlijte v kozarce. Sorbet iz lubenice vzemite iz zmrzovalnika. Z žlico postrgajte po površini sorbeta in ga nanesite na kremo iz limone in vodke. Sladico okrasite z malce mete in limonine lupinice.

 

Share or print this recipe

več receptov

Marmelada iz rabarbare, maline in vanilje

Jagodni džem z vaniljo in čokolado

Višnjeve sanje

Jagodna marmelada z dodatkom džina

Brusnično hruškova marmelada

Jabolčna-punč marmelada

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".