• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Sirup iz pomaranč in granatnih jabolk

Sestavine

Sestavine:

  • 1000 ml soka granatnih jabolk (zanj potrebujemo okvirno 6 granatnih jabolk)
  • 500 ml pomarančnega soka (zanj potrebujemo od 3 do 4 sočne pomaranče)
  • 1000 g sladkorja za pripravo sirupa Wiener Zucker
  • 1 cimetovo paličico
  • 4 nageljnove žbice

Priprava

Priprava:

Granatna jabolka operemo, razpolovimo in iz njih iztisnemo sok na ožemalniku za limone. Enako storimo tudi s pomarančami. Namesto ožemalnika lahko uporabimo tudi sokovnik. V tem primeru moramo iz granatnih jabolk najprej odstraniti peške, šele potem damo sadje v sokovnik.

(Peške bomo hitreje in lažje odstranili, če napolnimo skledo z vodo, granatno jabolko razpolovimo, nato pa ga potopimo v vodo in pod vodo s prsti odstranimo peške. Tako se izognemo neprijetnemu škropljenju med razkoščičenjem sadja.)

V lonec vlijemo sokova sveže stisnjenih granatnih jabolk in pomaranč, dodamo sladkor za pripravo sirupov Wiener Zucker, vse skupaj dobro premešamo in na koncu dodamo še cimetovo paličico in nageljnove žbice. Kuhamo na srednji temperaturi, dokler mešanica ne zavre, nato jo pustimo nežno vreti še 5 minut.   

Lonec odstavimo s štedilnika in iz njega poberemo vse začimbe. Vroč sirup takoj prelijemo v čiste steklenice.

 

Ideje za uporabo:

  • Sirup iz granatnih jabolk in pomaranč zmešamo z mineralno vodo in že je nared zdrav osvežilni napitek!
  • Žlico ali dve tega sirupa lahko vlijemo v vroč čaj, ki bo zelo oplemenitil njegov okus.
  • Lahko ga uporabimo tudi za pripravo vročega punča. Zanj potrebujemo 100 ml segretega rdečega vina, 50 ml segretega rdečega grozdnega soka in 50 ml segretega pomarančnega soka. Mešanici segretih pijač dodamo še 3 cl sirupa iz granatnih jabolk in pomaranč ter 2 cl ruma. Vse skupaj še enkrat premešamo in nalijemo v kozarce za punč.

Če želimo pripraviti brezalkoholni punč, namesto rdečega vina uporabimo rdeči grozdni sok ter iz recepta izpustimo rum.

 

Naš nasvet:

Steklenice s sirupom iz granatnih jabolk in pomaranč hranimo dobro zaprte v hladnem in temnem prostoru. Tako bo ostal svež tudi do šest mesecev.

Ko je steklenica s sirupom že enkrat načeta, jo hranimo v hladilniku, sirup pa porabimo v nekaj dneh.

Share or print this recipe

več receptov

Sirup iz pomaranč in granatnih jabolk

Rabarbarin sirup

z video navodili

Marelična marmelada z marcipanom

Čaj z okusom pomaranče in vanilije

Sirup iz marelic

Jagodni-metin sirup

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".