• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Schwarzwaldski tartlet

Sestavine

za pribl. 6-8

Za testo:

  • 240 g pšenične moke
  • 160 g hladnega masla (koščki)
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 1 jajčni rumenjak
  • 3 jedilne žlice kakava
  • 1 ščepec soli
  • 2 jedilni žlici mrzlega mleka

Za nadev

  • 250 ml smetane za stepanje
  • 1 zavitek kremfiksa (utrjevalec za stepeno smetano)
  • 75 g mascarpone
  • 60 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 100 g vloženih češenj (neto teža)
  • 5-6 jedilnih žlic češnjeve marmelade
  • 20 ml ruma
  • 50 g čokoladne glazure za dekoracijo ali ribane čokolade za posipanje

Priprava

Kako pripraviti testo

Najprej dajte vse sestavine za testo v skledo za mešanje in jih hitro pregnetite v gladko testo z lopatico kuhinjskega robota, ali kavljem za gnetenje testa ročnega mešalnika ali z rokami.

Testo na pomokani delovni površini z rokami oblikujte v kepo, jo sploščite, pokrijte in pustite v hladilniku vsaj 45 minut.

Pečico segrejte na 200 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.

Nato krhko testo na pomokani delovni površini raztegnite na približno 3-5 mm debelo, nato testo vtisnite v modele za tartlete (po možnosti z visokimi stranicami). Kalupov ni treba namastiti, saj listnato testo vsebuje veliko masla in ga boste po peki zlahka odstranili.

Listnato testo večkrat prebodite s pomočjo desertne vilice in približno 10-12 minut pecite v ogreti pečici.

Zatem temperaturo pečice znižajte na 180 °C in tartlete pecite še 5 minut. Če se rob testa nekoliko nagne navznoter, lahko testo ko je še vroče nežno pritisnete nazaj z majhnim kozarcem.

Počakajte, da se testo popolnoma ohladi.

Kako pripraviti nadev

Smetano za stepanje in kremfiks stepite do trdega in jo za kratek čas postavite na stran.

Mascarpone s sladkorjem zmešajte na najnižji hitrosti, dokler ne postane kremast.

Nato v stepeno smetano z roko vmešajte mascarpone in sladkor.

Končna dela za Schwarzwaldski tartlet

Odcedite češnje in jih prerežite na pol.

Višnjevo marmelado zmešamo z malo ruma in jo namažemo na ohlajeno krhko testo.

Nato po vrhu enakomerno razporedite razpolovljene češnje in nanje namažite mascarpone kremo.

Schwarzwaldske tartlete okrasite s svežimi češnjami in malo čokoladne glazure ali z ribano čokolado ter pustite stati v hladilniku približno 1-2 uri.

 

Namig: Namesto majhnih tartletk lahko pripravite veliko Schwarzwaldsko torto.

Share or print this recipe

več receptov

Korenčka torta s kremnim sirom

Rolada z ribezovo marmelado

Pustni krofi

Ljubezensko pismo

Kuglof z okusom jabolčne pite

Čokoladna salama

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".