• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni gumbi

Sestavine

  • 300 g moke
  • 50 g naribanih orehov
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • 150 g masla
  • 1 jajce
  • Sesekljane pistacije
  • Naribani lešniki
  • Zlati prah

Priprava

Zmešamo moko, orehe, kakav v prahu, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Dodamo kocke masla in jajce. Vse sestavine zgnetemo v testo. Tega nato zavijemo v prozorno folijo in postavimo v pečico.

Medtem segrejemo pečico na 180 °C. Testo oblikujemo v majhne kroglice in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. 1/3 piškotov potresemo s pistacijami, 1/3 z lešniki, preostale pustimo.

Pečemo v ogreti pečici, približno 18 minut. Pustimo, da se piškoti ohladijo in še neokrašene premažemo z zlatim prahom.

Share or print this recipe

več receptov

Spekulatius-pralineji

z dve vrsti glazure

Spekulatius

Kolački iz medenjakov

Adventni šarkelj

Čokoladni gumbi

Piškoti z žigom

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".