• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Piškoti z žigom

Sestavine

Za 60 keksov potrebujemo

  • 250 g moke
  • 50 g mleti mandljev
  • 80 g Wiener Zucker sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 220 g hladnega masla
  • 30 g kakava

 

Za okras

  • 250 g fondanta
  • Marelična marmelada ali karamela
  • Barva za živila (gel)
  • unbenutzte Stempel

Priprava

Vse sestavine zmešamo s kuhinjskim robotom, v primeru, da bom delali to z rokami, pa najprej moko zmešamo z mandlji, potem pa na sredini naredimo vdolbinico, v katero damo sladkor in rumenjak, maslo, narezano na majhne koščke in z rokami vse dobro pregnetemo. Testo oblikujemo v kroglo in ga pustimo počivati v hladilniku, ovitega v prozorni foliji, 2 uri.

Pečico segrejemo na 170 °C (program zgoraj/spodaj). Testo vzamemo iz hladilnika, ga še enkrat pregnetemo in razvaljamo po pomokani površini. Z okroglim modelčkom izrežemo piškote in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih približno 10 minut, nato jih ohladimo.

Fondant na tanko razvaljamo in z modelčkom izrežemo kroge. Postavimo jih na peki papir in nanje z leseno palčko in barvilom vtisnemo oziroma narišemo žig.

Piškote premažemo z marmelado ali karamelo, nato nanje položimo fondant ter rahlo pritisnemo. Pustimo sušiti vsaj 2 uri. Ranimo v neprodušno zaprtem kozarcu za piškote.

Namig: najboljše so gel barve. Druge živilske barve so preredke.

Share or print this recipe

več receptov

Pujski za srečo

Vroči Aperol

Nugatovi piškoti

Adventni sufle

Adventni šarkelj

Veganske čokoladno-kokos-pistacijeve ploščice

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".