• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Rabarbarina torta

Sestavine

Za testo:

  • 500 g rabarbare
  • 3 jajca
  • 100 g masla
  • 200 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • Ščepec soli
  • Naribana lupina limone
  • 200 g moke
  • Polovica paketka pecilnega praška

Dekoracija:

  • Marelična marmelada
  • 200 g Wiener Zucker sladkorja za posipanje
  • 1 cl limoninega soka
  • Nasekljane pistacije

Priprava

Rabarbaro olupite in narežite na majhne koščke. Ločite jajca in stepite beljake v čvrst sneg. Zmehčano maslo zmešajte z Wiener Zucker sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem, dokler zmes ne postane penasta. Postopoma vmešajte še rumenjake, sol in limonino lupinico. Moko zmešajte s pecilnim praškom. Počasi vmešajte sneg in jajce. Na koncu dodajte še koščke rabarbare.

Testo vlijte v namaščen in pomokan pekač ter pecite na 180 °C, približno 50 minut.

Torto stresite iz pekača in jo premažite z marelično marmelado. Počakajte, da se ohladi. Za preliv, zmešajte sladkor v prahu z žlico vode in limoninim sokom ter nato premažite celotno torto. Posipajte z nasekljanimi pistacijami.

Share or print this recipe

več receptov

Makove krone

Torta z mrvicami

Polnozrnata ribezova pita

Browniji s sezamom

KOLAČKI Z ŽELEJEM IZ MAKA IN GRENIVKE

Kuglof z okusom jabolčne pite

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".