• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Rezine iz hrušk in marcipana

Sestavine

Testo:

  • 200 g masla
  • 140 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 380 g moke
  • 3 ščepci pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlička limonine lupinice
  • Ribezov žele

Nadev:

  • ¼ l mleka
  • 160 g Wiener Zucker granuliranega sladkorja
  • 60 g masla
  • 2 pakiranja vaniljevega sladkorja
  • 350 g naribanih lešnikov
  • 1 kg hrušk ali hrušk v kompotu

 

Glazura:

  • 80 g marcipan paste
  • 30 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 1 žlica stepene smetane
  • Cimet

 

Priprava

Sestavine za testo hitro zgnetite in pripravite krhko pecivo. Pustite ga počivati 30 minut. Testo nato razvaljajte in položite na namaščen pekač. Na tanko ga premažite z ribezovim želejem.

Hruške v kompotu odcedite, sveže pa olupite, odstranite sredico ter narežite na rezine. Zavrite mleko zmešano z Wiener Zucker sladkorjem, maslom, vaniljevim sladkorjem in limonino lupinico. Primešajte hruškovo žganje, lešnike in drobtine ter pustite, da se mešanica kuha 1 minuto. Nato počakajte, da se ohladi.

Če se vam zdi, da je zmes pregosta, dodajte še malce mleka. Ohlajen nadev namažite na krhko pecivo in nato nanj razporedite še rezine hrušk.

Nasekljajte marcipan in segrejte v mikrovalovni pečici, 1 minuta bo dovolj. Zmešajte Wiener Zucker sladkor v prahu z jajci, dodajte stepeno smetano nato prelijte hruške.

Pečico ogrejte na 180 °C in pecivo pecite 30 minut. Potresite ga s cimetom, narežite na koščke in postrezite.

Share or print this recipe

več receptov

Limonini mandljevi piškoti

Moderna linška torta

Velikonočni zajčki

Bananin kruh

Cupcake s praženimi mandlji

Kuglof s pistacijami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".