• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Poletni kokosovi kolački

Sestavine

za 12 kolačkov

Za testo:

  • 120 g Wiener Zucker Sladkor za peko
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • 140 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 20 g kokosove moke
  • 50 ml nevtralnega rastlinskega olja
  • 50 ml mleka
  • 50 ml mineralne vode
  • 1 kozarec češenj ali višenj

Za kremo

  • 100 g zmehčanega masla
  • 100 g Wiener Zucker Sladkor v prahu
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 175 g kremnega sira (sobne temperature)
  • rdeče barvilo za živila

Dodatno:

  • čokoladni koščki
  • zeleni papirčki za kolačke
     

Priprava

Pečico segrej na 180 °C (zgornje in spodnje segrevanje). Pekač za kolačke obloži s papirčki.

Sladkor za peko, sol in jajca stepaj. Moko, pecilni prašek in kokosovo moko zmešaj. Skupaj z mlekom, oljem in mineralno vodo počasi vmešaj v jajčno maso. Testo vlij do dve tretjini papirčkov in v vsak kolaček potisni tri češnje.

Kolačke peci v segreti pečici približno 17–20 minut. Preizkusi z zobotrebcem. Odstrani papirčke iz pekača in ohladi na rešetki.

Za kremo zmehčano maslo stepaj do kremaste teksture, sladkor presej in ga postopoma vmešaj. Dodaj vaniljev ekstrakt. Kremni sir in barvilo za živila v manjši skledi ročno zmešaj do gladkega. 3 žlice maslene kreme zmešaj s kremnim sirom, nato to maso dodaj preostali masleni kremi in vse skupaj močno stepaj 10 sekund. Kremo naloži v dresirno vrečko z zvezdasto konico (13 mm) in okrasi ohlajene muffine. Okrasi s čokoladnimi koščki.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladni srnin hrbet

Skutna torta z jagodami

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Kolački z makom in vaniljo

Kuglof z okusom jabolčne pite

Brezglutenska ajdova torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".