• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Orehova torta s cimetom in jabolki

Sestavine

  • 4 jabolka
  • Sok polovice limone
  • ½ žličke cimeta
  • 5 jajca
  • 220 g masla
  • 180 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 paket vaniljevega sladkorja
  • ½ pakiranja pecilnega praška
  • 175 g naribanih orehov
  • 250 g moke
  • Maslo in moka za pekač
  • Wiener zucker sladkor za dekoriranje

Priprava

Očistite, olupite jabolka in jih narežite na rezine. Rezine marinirajte z limoninim sokom in cimetom. Zmešajte rumenjake s sladkorjem, zmehčanim maslom in vaniljevim sladkorjem, dokler ne dobite penaste mešanice. Vmešajte pecilni prašek, orehe in moko. Stepajte beljake dokler ne dobite trdega snega, ki ga počasi zlagate v mešanico. Dodajte še marinirana jabolka.

Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač in pecite 175 °C, za 60 minut. Ko se ohladi ga stresite iz pekača in posipajte s sladkorjem.

Share or print this recipe

več receptov

Carski praženec z dušenimi slivami

Kompot pečenih jabolk s cimetovo kremo

Pecivo s presenečenjem

Kostanjevo pecivo

z marcipanom

Limonini mandljevi piškoti

Čokoladni kolač z orehi

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".