• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Marelična marmelada z marcipanom

Sestavine

  • 1 kg marelic
  • 500 g Wiener Zucker želirnega sladkorja 2:1
  • 100 g marcipana
  • 4 cl mareličnega žganja

Priprava

Marelice olupite, razpolovite in jim odstranite koščice. Narežite jih na majhne koščke in jih zmešajte s sladkorjem za konzerviranje. Pustite stati 1-2 uri. Marcipan na drobno nasekljajte.

Kozarce za marmelado sperite z mareličnim žganjem.

Med neprestanim mešanjem segrejte mešanico marelic in sladkorja. Ko mešanica zavre, jo kuhajte še 4 minute. Vmešajte marcipan in ponovno na kratko zavrite.

Naredite želirni test, nato pa posodo odstranite s štedilnika in marmeladi dodajte preostalo marelično žganje. Vročo marmelado vlijte v kozarce, jih tesno zaprite in obrnite na glavo.

Nasvet:

Marelice bodo med rezanjem oksidirale. Če ne želite, da se obarvajo v rjavo barvo, potem morate sadje čimprej zmešati s sladkorjem.

Share or print this recipe

več receptov

Vložene breskve z kardamomom

Marmelada iz pečenih jabolk

Marelična marmelada z lešnikovo čokolado

z video navodili

Marmelada iz rabarbare, maline in vanilje

Marmelada iz črnega ribeza

Marmelada iz malin in mandljev z dodatkom amaretta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".