• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Mafini s cimetovimi zvitki

Sestavine

za cimetove mafine  

  • 150 g masla na sobni temperaturi 
  • 150 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 ščepec soli 
  • Nekaj mlete vanilije ali 1 paket burbonskega vanilijevega sladkorja 
  • 3 jajca na sobni temperaturi (velikost M) 
  • 180 g moke 
  • 1 čajna žlička pecilnega praška 
  • 160 ml mleka na sobni temperaturi 
  • 2-3 čajne žličke cejlonskega cimeta 

za preliv iz mascarponeja in kremnega sira 

  • 200 g stepene smetane 
  • 1 Paket stabilizatorja za stepeno smetano 
  • 100 g kremnega sira 
  • 200 g mascarponeja 
  • 70 g Wiener Zucker sladkorja v prahu 
  • Nekaj mlete vanilije ali 1 paket burbonskega vanilijevega sladkorja 
  • Cimetov sladkor za posip 

Priprava

Segrejte pečico na 175° C zgornje in spodnje gretje in pripravite pekač za mafine z 12 papirnatimi kalupi. 

Stepite maslo s sladkorjem, soljo in vanilijo približno 2-3 minute, dokler ni masa kremasta. 

Umešajte jajca eno za drugim. 

Zmešajte moko s pecilnim sladkorjem in postopoma dodajajte mleko na sobni temperaturi ter maso masla in jajca. Ne mešajte premočno ali predolgo, saj se lahko v nasprotnem primeru mafini pri peki usedejo. 

Razdelite testo na 2 posodi in umešajte cejlonski cimet v eni posodi. 

V kalupe polnite izmenično eno žlico svetlega in eno žlico cimetovega testa, dokler niso ¾ polni.  

Pecite cimetove mafine v pečici približno 20-25 minut, dokler niso zlato-rumeni in jih potem pustite popolnoma ohladiti. 

Stepite smetano s stabilizatorjem do trdega in pustite v hladilniku, nekaj časa. 

Zmešajte kremni sir z mascarponejem, sladkorjem v prahu ter vanilijo, v kremasto maso. 

Umešajte stepeno smetano in preliv v vrečo za dekoracijo z zvezdastim nastavkom. 

Nanesite preliv velikodušno na cimetove mafine.  

Posipajte cimetove mafine s cimetovim sladkorjem in uživajte sveže. 

V hladilniku bodo mafini sveži približno 2-3 dni, vendar so prvi dan najboljši. 

Nasvet: Cejlonski cimet je v primerjavi s kitajskim cimetom boljše kvalitete, bolj aromatičen in zaradi nizke vsebnosti kumarina nenevaren za zdravje.  

Share or print this recipe

več receptov

Piškoti za srečo

Čokoladni rogljički s cimetom in trsnim sladkorjem

Orehova torta s cimetom in jabolki

Moderna linška torta

Začinjeni piškoti

OBRNJENA TORTA Z HRUŠKAMI IN KARAMELO

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".