• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Ljubezensko pismo

Sestavine

  • 220 g masla (hladno)
  • 300 g moke
  • 1 ščepec soli
  • 30 g Wiener Zucker kristalnega sladkorja
  • 3 žlice hladne vode

 

Ostalo:

  • približno 100 g jagodne marmelade (ali druge marmelade po izbiri) za polnjenje
  • Wiener Zucker sladkor v prahu za posip

Priprava

Maslo narežite na majhne kocke in ga skupaj z drugimi sestavinami zgnetite v testo. Testo zavijte v plastično folijo in ga za najmanj 30 minut postavite v hladilnik. Pečico segrejte na 160 °C (ventilacija), dva pekača obložite s peki papirjem. Testo razvaljajte na pomokani delovni površini v trikotnik debeline približno 0,5 cm.

Iz testa narežite kvadrate velikosti 8 cm. Na sredino vsakega kvadrata dajte 1,5 čajne žličke jagodne marmelade.

Različica 1 – odprto ljubezensko pismo: Trije vogali kvadrata prepognite proti sredini in jih rahlo pritisnite na marmelado. Iz preostalega testa izrežite majhna srčka in ju položite na sredino prepognjenih vogalov, rahlo pritisnite.

Različica 2 – zaprto ljubezensko pismo: Vse štiri vogale kvadrata prepognite proti sredini in jih rahlo pritisnite na marmelado. Iz preostalega testa izrežite majhna srčka in ju položite na sredino prepognjenih vogalov, rahlo pritisnite.

Ljubezenska pisma položite na pekače, posujte s sladkorjem v prahu in pecite približno 20–25 minut, dokler niso rahlo zlato rjava.

Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.

Pred serviranjem jih še enkrat posujte s sladkorjem v prahu.

Share or print this recipe

več receptov

Piña Colada-vaflji

z mehurčki s pečenim ananasom

Jagodni mafini z okusom skutine torte

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Skutna torta (brez peke)

Ameriški krofi z orehi in pomarančo

Pisani krhki piškoti

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".