• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Last Minute Medenjaki

Sestavine

  • 280 g ržene moke
  • 180 g rjavega ali kristalnega sladkorja
  • 80 g medu
  • 2 jajci
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička začimbe za medenjake
  • 1 jajce za ščetkanje

 

Priprava

Sestavine zgnetemo v testo, ki ga pustimo počivati ​​čez noč na hladnem. Testo razvaljamo na 3 cm debelo, z modelčkom izrežemo oblike, ki jih premažemo s stepenim rumenjakom in položimo na pomaščen, pomokan pekač. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C približno 10 minut. Tale medenjaki so takoj pripravljeni za uživanje.

 

Share or print this recipe

več receptov

Makov štrudelj

Čokoladna salama

Velikonočna gnezda

Limona skuta torta

Malinin cheesecake z dnom iz brownijev

Biskvitna rolada z borovnicami

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".