• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Kostanjev šarkelj

Sestavine

  • 7 jajc
  • 150 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 80 g naribanih lešnikov
  • 40 g moke
  • 100 g kostanjevega riža
  • 40 g maslo
  • Wiener Zucker Sladkor v prahu (v mlinčku)  za posipanje

Priprava

Jajca ločimo in iz beljakov s polovico pecilnega sladkorja stepemo čvrst sneg. Rumenjake penasto umešamo s preostalim pecilnim sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Tretjino beljakovega snega vmešamo v rumenjakovo zmes. Lešnike, moko in kostanjev riž zmešamo in vmešamo s preostalim stepenim beljakom. Na koncu dodamo še stopljeno in ohlajeno maslo. Zmes vlijemo v pomaščen, pomokan tortni model in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 °C cca. 50 minut. Pustite, da se ohladi 15 minut, zvrnite na podstavek za torte in potresite s sladkorjem.

Namig: Če uporabljamo sveži kostanj, ga na ukrivljeni strani prečno zarežemo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C cca. 12 minut ali kuhajte v vodi pribl. 20 minut. Kostanj še vroč olupimo in takoj pretlačimo v pire.

Share or print this recipe

več receptov

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Čokoladno-bananine pletenke

Veganske tablice s čokolado, pistacijo in kokosom

z video navodili

Velikonočni zajčki

Jabolčni tart

Spekulatius-pralineji

z dve vrsti glazure

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".