• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jagodni sirup

Sestavine

  • 1 kg jagod
  • 1/2 litra vode
  • 1 kg Wiener sladkornega sirupa za jagode

 

Priprava

Jagode operemo, odstranimo peclje, zavremo v ponvi z vodo in kuhamo 5-10 minut. Ohlajeno jagodno zmes zmešamo z Wiener sladkornim sirupom za jagodičevje in pustimo čez noč v hladilniku. Iztisnite sok in precedite skozi gosto cedilo. Sirup zavremo, pustimo vreti 3 minute in še vročega prelijemo v sterilne steklenice. Dobro zapremo in shranimo na hladnem.

Redčenje: 1 del sirupa + 6 delov vode. Po odprtju hranite v hladilniku in hitro porabite.

Namig - priprava s parnim ekstraktorjem: Kdor ima parni sokovnik, lahko pripravi ta jagodni sirup še bolj enostavno in z več vitamini. Jagode operemo in pretlačimo. Zmešajte s sladkornim sirupom in pustite čez noč v hladilniku. V ta namen dajte mešanico jagodnega sirupa in sladkorja v parni sokovnik, napolnite z vodo in sokom v skladu z navodili naprave. Jagodni sirup napolnimo v sterilne steklenice, dobro zapremo in shranimo na hladnem. Za daljšo obstojnost sirup pred stekleničenjem kuhajte 3 minute. Dobro zapremo in shranimo na hladnem.

Share or print this recipe

več receptov

Sirup iz ingverja in limone

Sirup iz marelic

Sirup rdečega ribeza s parnim sokovnikom

Irish Coffee

Sirup iz pomaranč in granatnih jabolk

Češnjev metin sirup

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".