• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jabolčni kolač

Sestavine

Sestavine za testo

  • 200 ml sladke smetane
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica ene limone
  • 3 jajca
  • 200 g moke
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • 4 jabolka
  • 2 žlici limoninega soka

Sestavine za preliv

  • 50 g masla
  • 2 žlici mleka
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 30 g mandljev

Za posip

  • sladkor za posipanje Wiener Zucker

Priprava

Priprava:

Najprej stepemo smetano, ji primešamo obe vrsti sladkorja, kristalnega in vaniljevega, in limonino lupinico ter vse skupaj še enkrat nežno zmešamo z mešalnikom. Mešanici nato dodamo še jajca.

V drugi posodi zmešamo moko in pecilni prašek ter ju po žlicah postopoma dodajamo smetanovi zmesi.

Testo vlijemo v namaščen in pomokan model za peko kolačev.

Olupimo jabolka in jih narežemo na tanke krhlje.

Kolač pokapljamo z limoninim sokom in ga prekrijemo s krhlji jabolk. Nato ga položimo v segreto pečico in ga pečemo približno 15 minut na 180 stopinj Celzija.

Medtem raztopimo v kozici maslo, dodamo mleko in kristalni sladkor, nato pa še mandlje. Ko vse skupaj zavre, pustimo na nizki temperaturi nežno vreti še minuto ali dve, nato mešanico odstavimo s štedilnika.

Iz pečice vzamemo na pol pečen kolač, ga premažemo z mandljevim prelivom in damo nazaj peč še za 15 minut.

Še toplega potresemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker.

Share or print this recipe

več receptov

Čokoladni srnin hrbet

Palačinke s kokosom in banano

Tarte z meto in limono

Čokoladni kolač z orehi

Čokoladna-kokosova rolada

Ameriški krofi z orehi in pomarančo

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".