• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jabolčna torta

Sestavine

  • 100 g masla
  • 150 g Wiener Zucker sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • Naribana lupina polovice bio limone
  • 50 g ribanih lešnikov
  • 100 g olupljenih in skuhanih krompirjev
  • 150 g gladke moke
  • 1 paket pecilnega praška
  • Maslo
  • 100 g mandljevih kosmičev
  • 50 g rozin
  • 1 žlička ruma
  • 500 g kislih jabolk
  • 50 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • ½ žličke cimeta
  • 100 g ribezove marmelade
  • 50 g masla
  • 100 g pšenične moke
  • Wiener Zucker dekorativni sladkor

Priprava

Zmešajte maslo s sladkorjem v prahu, dodajte jajca, limonino lupinico in lešnike. Pretlačite skuhan krompir in ga zmešajte s preostalimi sestavinami. Dodajte moko in pecilni prašek ter oblikujte gladko testo. Dve tretjini testa položite v pekač, velik vsaj 24 cm, ki se ga predhodno premazali in ga posipali z mandljevimi kosmiči.

Rozine sperite pod vročo vodo, odcedite in pokapljajte z rumom. Olupite in narežite jabolka v zanke rezine. Dodajte jim rozine, sladkor za peko in cimet. Zmes razporedite po testu. Marmelado segrejte in jo razporedite po jabolčni zmesi.

Preostalo testo premažite s hladnim maslom in ga nadrobite čez jabolčno zmes. Pecite na 200 °C, za 45 minut. Ko se torta ohladi, jo previdno odstranite iz pekača in posipajte z dekorativnim sladkorjem.

Share or print this recipe

več receptov

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Hitro pecivo z makom in kislo smetano

Breskev Galette

Malinin cheesecake z dnom iz brownijev

Medenjaki z mandarinami in mangom

Moderna Linzer torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".