• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Jabolčna marmelada z jabolki

Sestavine

Porcije / količine polnjenj: pribl. 1200 ml (6 skodelica x 200 ml)
Čas priprave: 15 minut

  • 500 g hokkaido buče
  • 70 ml nefiltriranega jabolčnega soka
  • 500 g kislih jabolk (npr. Boskop, Topaz)
  • sok 2 limon 
  • 500 g Wiener Zucker Želirni sladkor 2:1
  • 1 strok cimeta

Priprava

Bučo operite, prerežite na pol, odstranite sredico, bučo narežite na kocke in jo dušite v jabolčnem soku, dokler se ne zmehča. Pretlačite s paličnim mešalnikom.

Jabolka temeljito operite in olupite, odstranite sredico in jih na drobnem strgalu naribajte v bučni pire. Dobro premešajte s sladkorjem in limoninim sokom ter dodajte cimetove palčke.

Kuhajte ob vretju in mešajte 4 minute. Opravite želirni test.

Odstranite cimetovo palčko. Nalijte marmelado v pripravljene kozarce in jih dobro zaprite.

Namig:

Za pikanten okus marmeladi dodajte zvezdasti janež in 2 klinčka.

Če začimbe odstranite iz kozice, preden prelijete marmelado, jih lahko dobro sperete pod tekočo vodo, položite na kuhinjske papirnate brisače, da se posušijo, in jih lahko celo ponovno uporabite.

 

Marmelada je okusna z belim kruhom in sirom. Ko se bo znašel na mizi vaših prijateljev, ga bodo vsi želeli poskusiti!

Share or print this recipe

več receptov

Marmelada iz hrušk viljamovk

Marmelada iz kivija, jagod in malin z meto

Marmelada iz rabarbare in jagod

Višnjev čatni

Marelična marmelada z marcipanom

Marmelada iz pečenih jabolk

z mandlji

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".