• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Gin tonik z robidovim sirupom

Sestavine

Sestavine Za sirup iz robid:

  • 1000 gramov robid
  • 500 ml vode
  • 1000 g Wiener sladkornega sirupa za jagodičevje in koščičasto sadje
  • 15 g vejic timijana (po želji)

Gin in tonik:

  • 120 ml robidovega sirupa
  • 160 ml gina
  • 400 ml tonika
  • sveže robide
  • vejice timijana

Priprava

Za sirup operite robide in jih dobro odcedite. Jagode dajte v ponev z vodo in kuhajte 8-10 minut. Nato pustimo, da se popolnoma ohladi.

Maso zmešamo s sladkornim sirupom, po potrebi dodamo vejice timijana in pustimo čez noč v hladilniku.

Odstranite vejice timijana in mešanico robid pretlačite skozi gosto cedilo ter odcedite sok. Sok zavremo, pustimo vreti 3 minute in takoj vročega nalijemo v sterilne steklenice.

V štiri ohlajene kozarce dajte nekaj kock ledu. V vsak kozarec nalijemo 3 cl robidovega sirupa. Nato zalijemo s 4 cl gina. Dolijemo tonik in okrasimo s svežimi robidnicami in timijanom. Postrezite takoj.

Share or print this recipe

več receptov

Pomarančni čaj s cimetom

Punč iz grozdja in citrusov

brez alkohola

Osvežilna pijača iz limete, manga, maline in bazilike

Sirup iz pomaranč in granatnih jabolk

Chai-Latte

Punč brusnic in granatnega jabolka

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".