• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Ekler krofi z mareličnimi kroglicami

Sestavine

za pribl. 15 kosov

Za na vrh:

  • 50 g krušnih drobtin
  • 20 g masla

Za choux (žgano) testo:

  • 50 g vode
  • 50 ml mleka
  • 90 g masla
  • 1 ščepec soli
  • 90 g moke
  • 2 jajci

Za marelični nadev:

  • 500 g marelic
  • 150 gWiener Zucker Želirni sladkor 2:1
  • ščepec mlete vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Za skutin nadev:

  • 250 g skute
  • 250 g mascarpone
  • 2 zavitka kremfiksa (utrjevalec za stepeno smetano)
  • 50 g Wiener Zucker sladkor za peko

 

Nadalje:

  • Wiener Zucker sladkor v prahu (v mlinčku)  za posipanje

Priprava

V ponvi stopite maslo. Dodajte drobtine in jih na srednji temperaturi med nenehnim mešanjem pražite, dokler ne zadišijo. Odložimo na stran.

Za pripravo testa vlijte vodo, mleko, maslo in sol v ponev ter med mešanjem segrevajte, dokler se maslo popolnoma ne stopi.

Preden zmes zavre, ji med nenehnim mešanjem postopoma dodaj moko.

Nadaljujte z mešanjem, dokler se zmes ne zgosti in se dobro ustali. Uporabite strgalo za testo, da zmes z robov potisnete navzdol proti sredini.

Ko se na dnu ponve naredi svetla plast, odstavite z ognja.

Nato pustite zmes, da se ohladi na sobno temperaturo. Vsaj pol minute stepajte jajca, eno za drugim. Mešanico za testo vlijte v vrečko za meringe z navadnim ali zvezdastim okrasnim nastavkom.

Pečico segrejte na 200 °C, pecite zgoraj/spodaj in pekač obložite s papirjem za peko. Na pekač potisnite približno 10 cm dolge pramene in jih potresite z maslenimi drobtinami. Pecite približno 25-30 minut, dokler se spodnja tretjina ne obarva zlato rjavo.

Marelice olupite, odstranite koščice in sadeže narežite na majhne koščke. V majhno kozico dajte sladkor v prahu in vanilijo, dobro premešajte in med nenehnim mešanjem zavrite. Marelice naj se mehčajo približno 2-3 minute, nato pa jih odstavite z ognja.

Za skutin nadev dajte vse sestavine v posodo za mešanje in jih pri srednji hitrosti stepajte, dokler ne postanejo čvrste.

Ekler krofe vodoravno prerežite na pol in jih napolnite s skuto. Nanj namestimo 1-2 čajni žlički kuhanih marelic, ter nanj namestimo tudi pokrov.

Najboljše je ko je sveže.

Share or print this recipe

več receptov

Jagodni mafini z okusom skutine torte

Velikonočna gnezda

Čokoladna torta z karamelo in skutno kremo

Limona skuta torta

Kolački z makom in vaniljo

Jabolčni kolač

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".