• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladno pomarančni tart

Sestavine

za pomarančno krhko pecivo

  • 270 g moke
  • 180 g hladnega masla (narezan na kose)
  • 90 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 1 ščepec soli
  • Nastrgana lupina dveh pomaranč ali ene velike pomaranče
  • 1 rumenjak (velikost M)

za polnjenje iz čokolade in pomaranče

  • 120 g masla
  • 140 g temne čokolade
  • 90 g Wiener Zucker sladkor v prahu
  • 3 jajca (velikost M) in preostali beljak od testa
  • 1 ščepec soli
  • 1 paket čokoladnega pudinga
  • Sok 2 majhnih pomaranč ali 1 velike pomaranče
  • 60 ml ruma
  • 2 žlici kakava za peko
  • 1 žlica moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška

Priprava

Napolnite sestavine za krhko testo v posodo za mešanje in zmešajte s kavljem za testo s kuhinjskim aparatom do gladkega testa.

Položite testo na pomokano površino in oblikujte kroglo ter pustite da počiva pokrito v hladilniku približno 45 minut.

Razvaljajte krhko testo na pomokani delovni površini približno 5 mm debelo in ga položite v pekač za tart s premerom približno 25-26 cm.

Za polnjenje vsipajte maslo in čokolado v majhno posodo ter ju stopite pri nizki temperaturi, ter pustite nekaj časa, da se ohladi.

Penasto stepite jajca z Wiener Staubzucker in soljo približno 3-5 minut.

Zmešajte sok pomaranče z rumom, praškom za puding, moko, pecilnim praškom ter kakavom v gladko maso brez grudic.

Mešanico s pudingom ter po tem čokoladno-masleno mešanico počasi umešajte v maso z jajci.

Zelo tekočo čokoladno-pomarančno polnjenje napolnite v pripravljeno posodo za tart in pecite v segreti pečici v spodnjem delu približno 25-30 minut.

Pustite čokoladno-pomarančni tart, da se ohladi in uživajte.

Nasvet: Če vam preostane še kaj krhkega testa, ga lahko razvaljate in urežite piškote v različnih oblikah modelov ter pecite pri 180°C v pečici približno 10-12 minut, da dobite slastne pomarančne piškote.

Share or print this recipe

več receptov

Velikonočni zajčki

Makovi zvitki

Čokoladno pomarančni tart

z rumom

Zebrasta torta brez peke

Čokoladna češnjeva torta

Tarte z meto in limono

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".