• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladno-kostanjevi gumbki

Sestavine

Sestavine za testo 

  • 500 g moke 
  • 1 jajce velikosti M 
  • 20 g svežega kvasa ali 1 paket suhega kvasa 
  • 80 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 80 g mehkega masla 
  • 250 ml mleka (hladno ali na sobni temperaturi) 
  • 1 žlica ruma 
  • 1 ščepec soli 

Sestavine za polnjenje iz čokolade in kostanjev 

  • 200 g temne čokolade 
  • 60 g masla 
  • 120 g predkuhanega kostanja  
  • 2-3 žlice Wiener Zucker sladkor za peko

Drugo 

  • 1 jajce velikosti M 
  • Mleko 

Priprava

Napolnite sestavine za kvašeno testo v posodo za mešanje in mešajte najmanj 10 minut s kavljem za testo s kuhinjskim aparatom do gladkega testa. 

Oblikujte testo v kroglo na pomokani delovni površini ter položite nazaj v posodo za mešanje ter pustite da vzhaja pokrito na toplem mestu pri sobni temperaturi približno 60 minut. 

Med tem pripravite polnjenje iz čokolade in kostanjev. 

Narežite temno čokolado na grobo ter jo vsipajte z maslom ter sladkorjem v majhno posodo. 

Stopite mešanico pri nizki temperaturi, dokler se sestavine ne povežejo in nastane bolj trda masa. Pustite maso, da se malce ohladi. 

Narežite kostanje na majhne kose ter jih pripravite. 

Obložite enega ali dva pladnja s papirjem za peko. 

Kvašeno testo razvaljajte na pomokani delovni površini v obliki pravokotnika približno 5 mm debeline ter enakomerno namažite s čokoladno masleno maso.  Posipajte testo z narezanimi kostanji ter zvijte na krajšem robu. 

Od rulade odrežite približno 1 cm široke rezine in jih nekoliko stisnite od zgoraj. 

Položite en konec rezine na drugega ter jih stisnite.  

Položite testo z nekaj razmika na pripravljen pladenj in pustite, da še enkrat pokrito vzhaja približno 20 minut. 

Zmešajte jajce z nekaj mleka ter testo na tanko premažite z mešanico. 

Pecite čokoladno-kostanjeve gumbke v predhodno segreti pečici približno 20-25 minut, dokler niso zlato-rjavi ter uživajte nekoliko tople. 

Nasvet: Za polnjenje lahko uporabite tudi fino narezane lešnike ali druge vrste orehov. 

Share or print this recipe

več receptov

Torta iz skute in maskarpone sirom

z bezgovimi jagodami in cvetnimi lističi vrtnic

Malinin cheesecake z dnom iz brownijev

Carski praženec z dušenimi slivami

Jabolčni kolač

Cheesecake iz hrušk in rabarbare

Skutna torta (brez peke)

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".