• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladno-bananine pletenke

Sestavine

Za testo

  • 125 g manj mastne skute
  • 30 g olje z nevtralnim okusom
  • 40 g mleka
  • 30 g Wiener Zucker sladkor za peko 
  • 1 velik ščepec soli
  • 230 g moke
  • ½ pecilnega praška

Za karamelizirane banane

  • 40 g masla
  • 2 jedilni žlici rjavega sladkorja
  • 2 banani

Za dekoracijo

  • Čokoladna krema ali čokoladno-nugatna krema

Priprava

Za karamelizirane banane, banane olupimo, ter narežemo na pol.

V kozici segrejte maslo in mešajte sladkor, dokler se ne stopi. Dodajte banano in tako na vsaki strani pecite nekaj minut, dokler se ne zmehča.

Prenesite na desko za rezanje in ga z nožem narežite na majhne koščke. Počakajte, da se ohladijo.

Za testo s skuto, s pomočjo mešalnika zmešajte skuto, olje, mleko, sladkor in sol v homogeno zmes.

Zmešajte moko in pecilni prašek ter ju dodajte zmesi iz skute. Najprej zmešajte zmes z leseno kuhalnico, nato gnetite z roko, dokler ne dobite gladkega testa.

Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.

Na pomokani delovni površini testo raztegnite na približno 35x35 cm in enakomerno premažemo s čokolado. Karamelizirane banane položimo na čokoladno kremo in testo zvijemo.

Rolado položite na pekač in ga z ostrim nožem vzdolžno prerežite po sredini.

Dva deleža testa zavijemo skupaj. To vse ponovimo tudi na drugi strani.

Papir za peko položite v pekač s pletenkami in pecite v ogreti pečici približno 50-55 minut.

Pripomba: Čokoladne bananine pletenke lahko pripravite dan prej, saj bodo tudi tako zelo sveže in sočne.

 Najboljše pa je sveže iz pečice.

Share or print this recipe

več receptov

Kavni karamelni poke cake

Spekulatius-pralineji

z dve vrsti glazure

Zebrasta torta brez peke

Torta iz palačink s skutinim nadevom

Tiramisu z limono in malinami

Borovničevo-čokoladne kocke

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".