• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Sacher keksi

Sestavine

Sestavine za cca. 50 kosov

  • 4 jajca pri sobni temperaturi (velikost M)
  • 1 ščepec soli
  • 140 g Wiener Zucker sladkor za peko
  • 150 g moke
  • 4 žlice pecilnega kakava
  • 1 čajna žlička koruznega škroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 kozarec marelične marmelade (fino pretlačene)
  • 2 žlici ruma
  • 400 g temne čokolade ali čokoladne glazure

 

Priprava

Pečico segrejte na 175 °C zgoraj/spodnje gretje in pripravite 2 pekača s peki papirjem. Jajca sobne temperature stepamo s soljo in kristalnim sladkorjem približno 5 minut.

Pekovski kakav zmešamo z moko, pecilnim praškom in koruznim škrobom, presejemo in previdno vmešamo v jajčno zmes. Čokoladno testo vlijemo v vrečko ali vrečko za zamrzovanje in ji odrežemo konico.

Na pripravljen pekač narežemo sodo število približno 2 cm širokih krogov z razmikom med njimi. Piškote pečemo v ogreti pečici približno 10-12 minut in nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Marelično marmelado zmešamo z rumom in vedno zlepimo po 2 piškota z 1-2 žličkama marmelade. Najbolje je, da se piškoti dobro posušijo v hladilniku. Temno čokolado stopimo na nizki temperaturi ali pripravimo čokoladno glazuro po navodilih na embalaži. Sacher piškote previdno nataknemo na vilice, jih popolnoma pomočimo v čokolado in pustimo, da se na peki papirju dobro posušijo. Sacher keksi bodo v škatli za piškote zdržali približno 2-3 tedne.

Share or print this recipe

več receptov

Ocvrti crostini s kurkumo in ingverjem

Bonboni z lešniki in ovsenimi kosmiči

Pisana skleda za kosmiče

Kostanjev šarkelj

Sacher keksi

Jabolčna torta

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".