• Izdelki
  • Gastronomski proizvodi
  • Recepti
  • Svet sladkorja
    Proizvodnja sladkorja Wiener Zucker - zgodba o uspehu Sladkor in prehrana Gastronomski proizvodi
  • Kontakt

Čokoladni orehov šarkelj z jabolki

Sestavine

Sestavine za šarkelj:

  • 2 sladko-kisli jabolki
  • Sok ene limone
  • 4 jajca na sobni temperaturi
  • 1 ščepec soli
  • 200 g masla na sobni temperaturi
  • 120 g Wiener Zucker sladkorja za peko
  • 90 g Wiener Zucker rjavi sladkor v kockah
  • 70 g smetane na sobni temperaturi
  • 80 g mleka na sobni temperaturi
  • 50 g jabolčne kaše
  • 250 g moke
  • ½ vrečke pecilnega praška
  • 100 g mletih orehov
  • 3 žlice kakava za peko

Sestavine za glazuro:

  • 3–5 žlic rdečega vina
  • 150 g Wiener Zucker sladkorja za peko

Priprava

Priprava šarklja

Pečico segrej na 180 °C (zgoraj/spodaj grelci).

Pekač za šarkelj premaži z malo masla in potresi z moko.

Jabolka olupi, odstrani pečke, nareži na majhne kocke in pokapaj z limoninim sokom.

Maslo sobne temperature stepaj s sladkorjem približno 3–5 minut, da postane svetlo in kremasto.

Nato eno po eno vmešaj jajca v masleno-sladkorno zmes.

Počasi primešaj mleko in jabolčno kašo.

Moko zmešaj s pecilnim praškom in praženimi orehi, nato nežno vmešaj v maso.

Testo razdeli na dva dela: v enega primešaj kakav, v drugega koščke jabolk.

Najprej v pekač vlij čokoladno testo, nato nanj še svetlejše testo. Z vilicami ju rahlo premešaj za marmorni vzorec. Peci v segreti pečici približno 50–60 minut. Ne pozabi na test z zobotrebcem!

Sladkor v prahu presej in postopoma, žlico za žlico, vmešaj rdeče vino, da dobiš glazuro. Z njo okrasi šarkelj.

Share or print this recipe

več receptov

Orehova torta s cimetom in jabolki

Čokoladna torta z karamelo in skutno kremo

Palačinke z lešniki in makom

Pustna torta - Čokoladna torta s pisanimi vrtinci

Šolski stožec iz vafljev

Browniji iz avokada

brez glutena

Vsi recepti

Kontakt

V kolikor imate vprašanja ali pripombe, nam posredujte vaše sporočilo.

Kontakt

Družabna omrežja

Spremljajte našo Facebook stran in obiščite naš YouTube kanal.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Kolofon / Zaščita podatkov
  • Nastavitve piškotkov

AGRANA Zucker GmbH

Josef-Reither-Straße 21-23, 3430 Tulln

Tel.: +43-2272-602-12033

E-Mail: marketing@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".